06 – 27 10 10 18 lydia@deinterieurstylist.nl

Met een officieel diploma, mag ik mij Feng Shui Expert noemen.

Ik wilde mij al een paar jaar verdiepen in deze 6000 jaar oude Chinese inrichtingsleer. Met Feng Shui kun je een ruimte in harmonie brengen met de bewoner(s) zodat ze zich helemaal thuis voelen.  Dit sluit naadloos aan bij wat ik als stylist wil bereiken. Omdat voor velen Feng Shui een onbekende term is zal ik eerst uitleggen wat het is.

Klassieke Feng Shui

Feng Shui is een eeuwenoude studie gebaseerd op observaties uit de natuur, die zijn oorsprong vindt in China. In Azië is dit een veel gebruikte methode en sinds tientallen jaren wordt deze ook steeds meer in het westen toegepast. Er zijn verschillende stromingen binnen Feng Shui. Ik maak gebruik van de technieken van de Klassieke Feng Shui.

Chi

Een belangrijk begrip binnen de Feng Shui is chi. Wat in Azië wordt vertaald als “levensenergieën”. Voor westerlingen meestal een vreemd en ongrijpbaar begrip. En we houden niet zo van vreemd en ongrijpbaar. Het gaat er in ieder geval om dat chi alleen is op een plek waar leven kan zijn. Meer westerse benamingen voor chi zouden zijn: Zuurstof, licht, aandacht, of sfeer, of een combinatie ervan. Het is maar net welke benaming je kiest.

Betekenis Feng Shui

Feng betekent letterlijk wind en Shui betekent letterlijk water. Deze 2 natuurkrachten vertegenwoordigen de energieën of “chi” om ons heen. Wind verspreidt energie en water vangt deze op en houdt het vast. Met behulp verschillende technieken uit de Feng Shui-leer kun je de energie beïnvloeden zodat deze je helpt bij het bereiken van je doelen.

Toepassing

Wat er moet worden aangepast en hoe dit moet worden gedaan, bereken je volgens vaste berekeningen aan de hand van een kompasmeting en gegevens van de woning en de bewoners. Er wordt gebruik gemaakt van een cyclus van 5 elementen, die ieder een connectie hebben met bepaalde kleuren en vormen. In de juiste volgorde zijn deze elementen voedend voor elkaar waardoor ze de chi verhogen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het Yin en Yang principe.


 

Wat is Feng Shui NIET?

Nu we weten wat Feng Shui in een notendop is, ga ik het kort hebben over wat Feng Shui allemaal níet is.
Feng Shui is geen:

  • Magie. Er komen geen rituelen bij kijken die wonderen tot stand brengen.
  • Religie. Er zijn geen leefregels of overtuigingen die je “moet” aanhangen. Feng Shui kan naast andere religies bestaan.
  • Zweverige methode. Het is juist een heel aardse studie, gebaseerd natuurwetenschappelijke observaties, vaste regels en berekeningen.
  • Wondermiddel. Feng Shui alleen gaat niet je leven veranderen, het heeft enkel een ondersteunende functie. Je moet nog steeds zelf je verantwoordelijkheden nemen.
  • Bepaalde stijl. Feng Shui kan in alle stijlen worden toegepast en aan ieders smaak aangepast.

 

Waarom Feng Shui?

Een ontwerp dat door Feng Shui is geïnspireerd, maakt een ruimte stimulerend, comfortabel, inspirerend maar vooral ook mooi. Het helpt het de gebruikers om hun wensen en doelen in het leven te bereiken.

Wil jij ook een comfortabele en voor jou stimulerende omgeving creëren? Neem dan contact met me op.